Simpel og effektiv DB reduktion

Hej alle og velkommen til

Jeg har fundet en metode der reducere støjen en hel del. Den er billig, kræver ikke CO2 svejseværk, ej heller den store sætteskipper-eksamen.
På min Suzuki RM Z 250 (2007) gik det målte DB niveau fra 117,8 til under 111! (112.5 hvis man virkelig piner cyklen og lader potten knalde uafbrændt benzin af). Jeg vil også understrege at både før-målinger og efter-målinger er foretaget på 3 forskellige baner/måleudstyr.

Hvis du "genbruger" ideen, vil jeg blive glad for en mail med dit før/efter resultat.
Jeres erfaringer, gode som dårlige, vil blive gjort tilgængelige her på siden.

Nå til sagen.

Adskil lydpotten:

 

Find 5 rustfrie motorcykel eger. Mine er fra en RM85 og lidt over 3 mm.

 

Ret "narv-enden" af egeret ud, så det er lige

 

Find et bor der passer. Helst ret nøjagtigt, for at ungå slør/vibrationer. Et popnit bor på 3,3 mm passer perfekt til mine 85ccm eger!

 

Bor nu et hul i inder røret 5-8 cm fra enden (for ikke at kambolere med vaskeproppen :o). På denne Honda CRF 450 2008, passer det med hvor den perforrerede del starter. Hullet har jeg lavet vinkelret og centreret midt på røret. Se de 3 næste fotos

 

Buk nu egeret så meget det kan lade sig gøre, minimum i en vinkel på mere end 90 grader

 

Bor nu 4 huller mere med et par centimer i mellem og så hullerne laver en "spiral" eller "groft gevind"

 

Disse bukkes ligeledes

 

Nu saves/skæres egerne af så der stikker ca. 1,5 cm. eger uden for hulrøret

 

Med en papegøjetang, eller lignende, bukkes der endnu en gang så meget det kan lade sig gøre, uden at beskadige hulrøret. Bemærk at jeg holder mod på "eger-hovedet" da selve hul-røret er meget blødt.

 

På grund af ovenstående bukke-øvelse, opstår der et ret solidt spænd mellem hulrøret og egeret, når disse nu drejes op så "ombukket" ligger paralelt med røret.

 

Et kik ind i potten set fra en vaskeprops synsvinkel

 

Potten fyldes med Rockwoll eller potteuld hvis man har råd :o). Nittes og monteres på cyklen. Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer, hvis I skulle finde på at prøve trikset. God arbejdslyst! Henrik Sindrup OB #404

ActionPhoto.dk • Bomosevej 19 • 2970 Hørsholm • Tlf: 24693915 • CVR 35741453 • © 2006